Kycklinglever, sautérad

100 g leversauté kyckling består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, selen och vitamin C; och en bra källa till jod.

144,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,5 g / 100 g
Fett
9,6 g / 100 g
Protein
10,5 g / 100 g
  • Fett 9,6 g
    • varav mättat fett 3,5 g
    • varav enkelomättat fett 3,5 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 3,5 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 10,5 g
  • Fibrer 0,6 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,5 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
0,6 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leversauté kyckling och servera på en macka med majonnäs och gräslök för en smakrik lunch.
  • Toppa en sallad med hackad leversauté kyckling, avokado och citron för en fräsch middag.
  • Strimla kycklingen och använd den i en ramen med soja, sesamolja och färska grönsaker.
  • Servera leversauté kyckling varm tillsammans med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Halvera kycklingen och grilla den lätt, krydda med peppar och servera som del av en picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara leversauté kyckling i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kycklingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. För att undvika fukt och kondens, se till att ytorna är torra innan du stänger burken. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk eller kylskåpsförvarad kyckling när det är möjligt.