Stekt leverbiff (fryst)

100 g leverbiff mald lever stekt frysvara består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, vitamin B12 och protein; och en bra källa till kalium och folat, men innehåller mycket mättat fett.

223,0 kcal
100 g
Kolhydrater
8,1 g / 100 g
Fett
14,4 g / 100 g
Protein
15,2 g / 100 g
  • Fett 14,4 g
    • varav mättat fett 5,3 g
    • varav enkelomättat fett 6,3 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 8,1 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 15,2 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
47% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
8,1 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva leverbiffen och servera den varm på en tallrik med potatis och grönsaker.
  • Hacka leverbiffen i små bitar och blanda den i en sallad med ruccola, tomater och rödlök.
  • Toppa en macka med skivor av leverbiff, senap och inlagd gurka för extra smak.
  • Strimla leverbiffen och använd den som fyllning i tacos tillsammans med avokado och salsa.
  • Servera kall i skivor på en buffé tillsammans med örtsåser som tzatziki eller aioli.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt leverbiff i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid leverbiffen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. För bästa resultat, håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik att frysa om det inte är nödvändigt.