Stuvad lever (hemlagad)

100 g lever stuvad hemlagad består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, folat och vitamin B12; och en bra källa till kalium och vitamin C.

140,0 kcal
100 g
Kolhydrater
6,6 g / 100 g
Fett
7,5 g / 100 g
Protein
11,4 g / 100 g
  • Fett 7,5 g
    • varav mättat fett 3,0 g
    • varav enkelomättat fett 2,7 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 6,6 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 11,4 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Vitamin B12
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
6,6 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
0,3 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera levern varm som huvudrätt tillsammans med potatismos och lingonsylt.
  • Skiva levern tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka för en smakrik macka.
  • Toppa en sallad med hackad, stuvad lever för extra protein och smak.
  • Strö över färsk gräslök eller dill innan servering för att lyfta smaken.
  • Använd levern i en pasta med grädde, lök och svamp för en krämig rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stuvad lever i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du sätter på locket. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in levern, tänk på att texturen kan påverkas negativt. Se till att den är helt kall innan du fryser den för bästa resultat. Håll alltid ytor torra för att motverka kondens.