Renlever

100 g lever, ren består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, vitamin B12 och selen; och en bra källa till kalium.

118,6 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
22,0 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 1,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Protein 22,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva levern tunt och stek den lätt för en smakrik rätt.
  • Servera den varm med en sås av grädde och svamp för extra smak.
  • Toppa med färsk hackad persilja eller gräslök för fräschör.
  • Gör en klassisk leverpastej genom att mixa den med smör och kryddor.
  • Använd som pålägg på knäckebröd med senap och inlagd gurka för en god macka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara levern i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor. Låt levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att den kan bli mindre mör när den tinas upp.