Grislever

100 g lever, gris består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, selen och vitamin B12; och en bra källa till kalium.

134,2 kcal
100 g
Kolhydrater
2,5 g / 100 g
Fett
3,7 g / 100 g
Protein
22,5 g / 100 g
  • Fett 3,7 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 2,5 g
  • Protein 22,5 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,5 g
Stärkelse
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva levern tunt och stek den lätt i panna för en smakrik rätt.
  • Servera varm med en sås av grädde och lök, eller toppa med lingonsylt för en klassisk kombination.
  • Hacka levern och blanda i en paté med örter som timjan och rosmarin.
  • Gör en sallad med skivor av lever, ruccola, valnötter och en dressing av balsamvinäger.
  • Använd levern som pålägg på macka, gärna med senap eller majonnäs för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara levern i kylskåp i en lufttät burk eller inlindad i plastfolie. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad lever svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk lever när det är möjligt.