Lapskojs

100 g lapskojs består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, vitamin C, protein, niacin och zink.

110,0 kcal
100 g
Kolhydrater
12,5 g / 100 g
Fett
4,1 g / 100 g
Protein
4,9 g / 100 g
  • Fett 4,1 g
    • varav mättat fett 2,0 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 12,5 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 4,9 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin C
15% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI
Rik på
Vitamin B6
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
12,5 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
1,5 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lapskojs i tunna skivor och servera på smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka lapskojs och blanda i en sallad med färska grönsaker, avokado och citronvinaigrette.
  • Strimla lapskojs och använd som fyllning i tortillas tillsammans med salsa och gräddfil.
  • Toppa en varm bowl med ris eller quinoa med skivor av lapskojs, sesamfrön och soja.
  • Servera lapskojs kall som del av en plocktallrik med ost, oliver och kex.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lapskojs i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid lapskojs svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk lapskojs när det är möjligt.