Lantpaté

100 g lantpaté består av mycket kalorier; är rik på vitamin A, fosfor, vitamin C, selen och protein; och en bra källa till folat, men innehåller mycket mättat fett.

402,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,7 g / 100 g
Fett
37,5 g / 100 g
Protein
12,1 g / 100 g
  • Fett 37,5 g
    • varav mättat fett 10,4 g
    • varav enkelomättat fett 12,6 g
    • varav fleromättat fett 4,5 g
  • Kolhydrater 4,7 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 12,1 g
  • Fibrer 1,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
86% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,7 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
1,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lantpatén och servera den på knäckebröd eller baguette för en smakrik macka.
  • Toppa med senap, inlagd gurka eller rödlök för extra smak och textur.
  • Hacka lantpatén i små bitar och blanda i en sallad med grönsaker som tomat, gurka och avokado.
  • Servera lantpatén rumstempererad tillsammans med ost och kex på en plocktallrik vid festliga tillfällen.
  • Strimla lantpatén och använd den som fyllning i wraps eller tortillabröd tillsammans med färska örter och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lantpatén i kylskåp, antingen i sitt originalemballage eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid lantpatén svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så det är bäst att undvika detta om möjligt.