Rå lammstek

100 g lammstek, rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och krom, men innehåller mycket mättat fett.

188,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
12,5 g / 100 g
Protein
19,1 g / 100 g
  • Fett 12,5 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 4,7 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Protein 19,1 g
Rik på
Vitamin B12
40% DRI
Rik på
Zink
37% DRI
Rik på
Niacin (B3)
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lammsteken tunt och servera på en macka med senap och riven pepparrot.
  • Grilla lammstek i skivor och toppa med färsk rosmarin och vitlök för extra smak.
  • Hacka lammstek i bitar och blanda i en sallad med fetaost, oliver och citronvinägrett.
  • Tillaga lammstek som en hel bit i ugnen, servera med ugnsrostade grönsaker och sås.
  • Strimla lammstek och använd i en ramen eller buljong med soja, ingefära och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå lammstek i kylskåp, antingen i sitt skal eller inslagen i plastfolie för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök och vitlök. Låt alltid tillagad lammstek svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp för att förhindra kondens. Håll ytor torra för att undvika fukt. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in lammstek, se till att den är väl förpackad för att bevara kvaliteten.