Lammlever, rå

100 g lamm lever rå består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, vitamin B12 och vitamin C; och en bra källa till kalium.

149,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,2 g / 100 g
Fett
5,3 g / 100 g
Protein
22,0 g / 100 g
  • Fett 5,3 g
    • varav mättat fett 1,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 3,2 g
  • Protein 22,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lammlever och servera den varm som en del av en huvudrätt, gärna med potatis eller grönsaker.
  • Hacka lammlever och blanda i en paté tillsammans med örter som timjan och rosmarin.
  • Grilla eller stek levern och toppa med en sås av balsamvinäger och honung för extra smak.
  • Servera lammlever kall i skivor på en smörgås med senap och inlagda grönsaker.
  • Gör en sallad med strimlad lammlever, ruccola, valnötter och fetaost för en smakrik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lammlever i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd helst färsk lever inom kort tid efter inköp.