Rå kycklinglever

100 g kyckling lever rå består av måttligt med kalorier; är rik på vitamin A, folat, fosfor, selen och vitamin C; och en bra källa till kalium.

115,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,7 g / 100 g
Fett
3,8 g / 100 g
Protein
19,4 g / 100 g
  • Fett 3,8 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 0,7 g
  • Protein 19,4 g
Rik på
Vitamin A (RE)
100% DRI
Rik på
Folat
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kycklinglever och servera på rostat bröd med ett lager av senap eller majonnäs.
  • Hacka levern och blanda med finhackad lök, persilja och citron för en smakrik leverpastej.
  • Stek levern snabbt i panna med smör, krydda med salt, peppar och färsk timjan för en enkel rätt.
  • Toppa en sallad med stekt kycklinglever, valnötter och en dressing av balsamvinäger.
  • Servera kycklinglever kall i skivor som del av en buffé tillsammans med inlagd gurka och kaviar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rå kycklinglever i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel. Låt alltid levern svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd fryst lever inom rimlig tid för bästa resultat.