Köttkonserv (griskött och nötkött)

100 g köttkonserv, gris-nöt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till kalium och krom, men innehåller mycket mättat fett.

251,9 kcal
100 g
Kolhydrater
5,0 g / 100 g
Fett
18,8 g / 100 g
Protein
16,1 g / 100 g
  • Fett 18,8 g
    • varav mättat fett 7,8 g
    • varav enkelomättat fett 8,7 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 5,0 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 16,1 g
Rik på
Fett
Rik på
Zink
36% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
35% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,0 g
Socker totalt
1,0 g
Stärkelse
4,0 g
– varav glukos
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva köttkonserven i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda med gräddfil, dill och rödlök för en smakrik röran till kex eller chips.
  • Strimla köttet och använd det som fyllning i tacos tillsammans med avokado, salsa och färsk koriander.
  • Toppa en varm potatis med värmd köttkonserv, smör och peppar för en enkel och mättande måltid.
  • Blanda köttkonserven i en pastasallad med körsbärstomater, oliver och fetaost för en snabb lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad köttkonserv i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Om du fryser in köttkonserven, kom ihåg att texturen kan förändras vid upptining. Håll ytor torra för att undvika kondens som kan påverka kvaliteten.