Lammfärs (14 % fett)

100 g köttfärs, lammfärs, 14 % fett består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och krom, men innehåller mycket mättat fett.

203,6 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
14,8 g / 100 g
Protein
17,9 g / 100 g
  • Fett 14,8 g
    • varav mättat fett 6,7 g
    • varav enkelomättat fett 5,4 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Protein 17,9 g
Rik på
Vitamin B12
45% DRI
Rik på
Zink
28% DRI
Rik på
Niacin (B3)
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva lammfärsen i tunna skivor och servera på en baguette med majonnäs och ruccola.
  • Blanda lammfärs med hackad lök, vitlök och persilja för att göra smakrika köttbullar.
  • Forma färsen till biffar och grilla dem, toppa med fetaost och oliver för en medelhavsinspirerad rätt.
  • Stek lammfärsen med spiskummin och koriander, servera i tortillabröd med salsa och avokado.
  • Koka en gryta med lammfärs, morötter och potatis, krydda med timjan och lagerblad för en värmande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara lammfärsen i kylskåp i sin originalförpackning eller överför den till en lufttät burk. Håll den separerad från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad lammfärs svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsen inom rimlig tid efter inköp för bästa resultat.