Stekta köttbullar (ca 15 % fett)

100 g köttbullar stekta fett ca 15% frysvara består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och zink; och en bra källa till kalium, niacin och järn, men innehåller mycket mättat fett.

215,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,4 g / 100 g
Fett
14,9 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 14,9 g
    • varav mättat fett 6,4 g
    • varav enkelomättat fett 6,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 7,4 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 0,3 g
Rik på
Zink
28% DRI
Rik på
Vitamin B12
26% DRI
Rik på
Fosfor
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,4 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
0,3 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera köttbullarna varma som huvudrätt tillsammans med potatismos och lingonsylt.
  • Skiva köttbullarna och lägg dem på en smörgås med senap och inlagd gurka för en klassisk macka.
  • Toppa en sallad med skivade köttbullar, ruccola, körsbärstomater och en dressing av olivolja och balsamvinäger.
  • Strimla köttbullarna och använd dem i en pasta med tomatsås, vitlök och färsk basilika.
  • Servera kalla köttbullar på en buffé tillsammans med kaviar, majonnäs och färska örter som dill eller gräslök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttbullarna i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt köttbullarna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kyl. Om du fryser in köttbullarna, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Förvara dem i frysen i ett tätt emballage för bästa resultat.