Kokt varmkorv (53 % kött)

100 g korv varmkorv kokt kött ca 53% består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, protein, selen, niacin, zink och vitamin B12, men innehåller mycket mättat fett.

273,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,8 g / 100 g
Fett
22,6 g / 100 g
Protein
9,9 g / 100 g
  • Fett 22,6 g
    • varav mättat fett 8,1 g
    • varav enkelomättat fett 11,1 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 7,8 g
    • varav sockerarter 1,4 g
  • Protein 9,9 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
18% DRI
Rik på
Vitamin B12
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,8 g
Socker totalt
1,4 g
Kostfiber
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en macka med senap och ketchup.
  • Hacka korven i bitar och blanda i en pastasallad med grönsaker och olivolja.
  • Grilla korven och servera med rostad lök och surkål i ett pitabröd.
  • Strimla korven och lägg den i en ramen med buljong, nudlar och grönsaker.
  • Toppa en pizza med skivor av korv, tomatsås, ost och färska örter som basilika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll alltid torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk korv för bästa smakupplevelse.