Falukorv, tillagad (58 % kött)

100 g korv falukorv tillagad kött 58% består av mycket kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, protein, selen, niacin och zink, men innehåller mycket mättat fett.

267,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,4 g / 100 g
Fett
23,7 g / 100 g
Protein
8,7 g / 100 g
  • Fett 23,7 g
    • varav mättat fett 8,9 g
    • varav enkelomättat fett 11,1 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 5,4 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 8,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Tiamin (B1)
30% DRI
Rik på
Vitamin B12
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,4 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva falukorven och servera på smörgås med senap och kaviar.
  • Hacka falukorv i tärningar och blanda i en pastasallad med grönsaker och en lätt dressing.
  • Grilla skivor av falukorv och servera med en fräsch sallad och citronklyftor.
  • Toppa en pizza med strimlad falukorv, tomatsås och riven ost för en smakrik måltid.
  • Stek falukorv i skivor och servera med potatismos och lingonsylt för en klassisk rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara falukorven i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid falukorven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.