Falukorv (19 % fett, 58 % kött)

100 g korv falukorv fett 19% kött 58% består av mycket kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, kalcium, niacin och zink, men innehåller mycket mättat fett.

254,0 kcal
100 g
Kolhydrater
7,9 g / 100 g
Fett
19,3 g / 100 g
Protein
12,7 g / 100 g
  • Fett 19,3 g
    • varav mättat fett 7,3 g
    • varav enkelomättat fett 8,7 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 7,9 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 12,7 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
44% DRI
Rik på
Fosfor
25% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
7,9 g
Socker totalt
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva falukorven i tunna skivor och lägg på smörgåsar med senap och inlagd gurka.
  • Hacka falukorv och blanda i en pastasallad med grönsaker och en lätt vinaigrette.
  • Stek falukorvskivor i panna och servera med potatismos och lingonsylt för en klassisk måltid.
  • Toppa en pizza med strimlad falukorv, tomatsås, lök och ost för extra smak.
  • Grilla falukorvsklyftor och servera som tillbehör på picknick tillsammans med bröd och sallad.

Förvaring & hållbarhet

Förvara falukorven i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk korv när det är möjligt.