Stekt chorizokorv (73 % kött)

100 g korv chorizo stekt kött 73% består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen, men innehåller mycket salt och mättat fett.

286,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,1 g / 100 g
Fett
23,8 g / 100 g
Protein
14,3 g / 100 g
  • Fett 23,8 g
    • varav mättat fett 8,6 g
    • varav enkelomättat fett 11,4 g
    • varav fleromättat fett 2,2 g
  • Kolhydrater 4,1 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 14,3 g
Rik på
Fett
Rik på
Fosfor
37% DRI
Rik på
Vitamin B12
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,1 g
Socker totalt
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva korven och servera den varm på en baguette med senap och ketchup.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en pastasallad med grönsaker och olivolja.
  • Strimla korven och fräs den i en panna för att använda som fyllning i tacos tillsammans med guacamole och salsa.
  • Grilla korven och servera den med en fräsch coleslaw som tillbehör.
  • Toppa en pizza med skivor av chorizo, mozzarella och färska örter som basilika eller oregano.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korven i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll korven borta från starkt doftande varor. Låt alltid korven svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färsk korv när det är möjligt.