Kalkonknackkorv (lätt, Atria)

100 g knackkorv av kalkon, lätt, atria består av måttligt med kalorier; är rik på jod, vitamin K, protein och selen; och en bra källa till kalium och fosfor.

104,4 kcal
100 g
Kolhydrater
1,3 g / 100 g
Fett
5,0 g / 100 g
Protein
13,2 g / 100 g
  • Fett 5,0 g
    • varav mättat fett 1,6 g
    • varav enkelomättat fett 2,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 1,3 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 13,2 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin K
48% DRI
Rik på
Jod
34% DRI
Rik på
Niacin (B3)
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
1,3 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
0,8 g
Kostfiber
0,5 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva knackkorven och servera den kall på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka korven i bitar och blanda den i en sallad med tomater, gurka och en lätt vinaigrette.
  • Grilla eller stek korven för att få en härlig yta, servera med rostad potatis och grönsaker.
  • Toppa en varm buljong eller ramen med skivor av knackkorv för extra smak.
  • Använd knackkorv som pålägg på pizza tillsammans med mozzarella och färska örter som basilika.

Förvaring & hållbarhet

Förvara oöppnad knackkorv i kylskåp, gärna i originalförpackningen för att bevara smaken. När du öppnat förpackningen, lägg korven i en lufttät burk för att undvika uttorkning. Håll korven borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad korv svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor under förvaring, då detta kan påverka kvaliteten negativt. Frysning kan förändra texturen, så använd helst färsk korv när det är möjligt.