Friterad grisköttsrätt med grönsaker

100 g kinesisk rätt gris friterat m. grönsaker består av måttligt med kalorier; är rik på järn; och en bra källa till vitamin A, fosfor, protein, niacin och zink.

185,0 kcal
100 g
Kolhydrater
18,0 g / 100 g
Fett
9,5 g / 100 g
Protein
6,8 g / 100 g
  • Fett 9,5 g
    • varav mättat fett 4,5 g
    • varav enkelomättat fett 2,9 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 18,0 g
    • varav sockerarter 10,1 g
  • Protein 6,8 g
  • Fibrer 0,5 g
Rik på
Vitamin B12
28% DRI
Rik på
Järn
22% DRI
Rik på
Niacin (B3)
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,0 g
Socker totalt
10,1 g
Kostfiber
0,5 g
– varav sackaros
6,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva den friterade grisen i tunna bitar och servera på en bädd av ris eller nudlar.
  • Toppa med färska örter som koriander eller vårlök för extra smak.
  • Servera kall i en sallad med krispiga grönsaker och en asiatisk dressing.
  • Strö över sesamfrön och servera som en del av en buffé eller vid picknick.
  • Halvera bitarna och lägg dem i wraps med srirachasås och grönsaker för en smakrik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara friterad gris i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt maten svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om du planerar att äta den senare.