Kebabkött (restaurang)

100 g kebabkött restaurang består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, jod och protein; och en bra källa till magnesium och selen, men innehåller mycket mättat fett.

302,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,9 g / 100 g
Fett
22,9 g / 100 g
Protein
18,7 g / 100 g
  • Fett 22,9 g
    • varav mättat fett 10,3 g
    • varav enkelomättat fett 10,3 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 4,9 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 18,7 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
62% DRI
Rik på
Fosfor
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,9 g
Socker totalt
0,6 g
Kostfiber
1,9 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kebabköttet tunt och servera det varmt i pitabröd med grönsaker och såser som vitlökssås eller tzatziki.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med färska grönsaker, fetaost och olivolja för en mättande lunch.
  • Toppa en pizza med strimlat kebabkött, lök, paprika och ost för en smakrik middag.
  • Servera kebabkött kallt på en buffé tillsammans med olika såser som senap, ketchup eller sriracha.
  • Gör en kebabwrap genom att fylla ett tortillabröd med kött, sallad, tomat och avokado. Rulla ihop och njut.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kebabköttet i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken och kvaliteten. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har tillagat köttet, låt det svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Undvik fuktiga ytor för att hålla köttet fräscht längre. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd gärna köttet inom kort tid efter tillagning för bästa resultat.