Kalvsylta

100 g kalvsylta består av måttligt med kalorier; är rik på protein och vitamin B12; och en bra källa till fosfor, niacin, zink och riboflavin.

100,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,1 g / 100 g
Fett
5,7 g / 100 g
Protein
12,0 g / 100 g
  • Fett 5,7 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,5 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 0,1 g
  • Protein 12,0 g
Rik på
Vitamin B12
40% DRI
Rik på
Zink
17% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalvsylta i tunna skivor och servera på smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Toppa en sallad med strimlad kalvsylta, färsk gräslök och en dressing av olivolja och citron.
  • Hacka kalvsylta och blanda i en potatissallad för extra smak och textur.
  • Servera kalvsylta kall som del av en buffé tillsammans med olika ostar och kex.
  • Gör en varm rätt genom att värma kalvsylta i en gryta med lök, morötter och kryddor för en rustik måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalvsylta i kylskåp i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt kalvsylta svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk kalvsylta inom kort tid efter inköp.