Rå kalvstek

100 g kalvstek, rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium.

109,5 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
22,7 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 22,7 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
56% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalvsteken tunt och servera på en smörgås med senap och riven pepparrot.
  • Grilla eller stek kalvsteken och servera den varm med en sås av grädde och svamp.
  • Hacka kalvsteken i strimlor och använd den i en asiatisk wok med grönsaker och soja.
  • Toppa en sallad med skivor av kalvstek, fetaost, oliver och en dressing av citron och olivolja.
  • Servera kall kalvstek i en wrap med grönsaker, hummus och färska örter för en fräsch lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalvsteken i kylskåp, antingen i sitt skal eller inslagen i plastfolie för att hålla den fräsch. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid steken svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser kalvstek, se till att använda lufttäta förpackningar.