Stekt kalvstek

100 g kalv stek stekt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, niacin och zink; och en bra källa till kalium och selen.

126,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
2,9 g / 100 g
Protein
24,6 g / 100 g
  • Fett 2,9 g
    • varav mättat fett 1,1 g
    • varav enkelomättat fett 1,3 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 24,6 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
46% DRI
Rik på
Niacin (B3)
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kalv steken i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka kalv steken och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla kalv steken och använd i en asiatisk wok med grönsaker, soja och ingefära.
  • Servera kall kalv stek som pålägg på ett buffébord tillsammans med majonnäs och dill.
  • Toppa en varm potatisgratäng med skivor av kalv stek för extra smak och protein.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalv steken i kylskåp i en lufttät burk eller täckt med plastfolie för att bevara saftigheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser in kalv steken, se till att den är väl förpackad för att undvika frostskador.