Kållapp

100 g kållapp består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

202,1 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,7 g / 100 g
Protein
20,0 g / 100 g
  • Fett 13,7 g
    • varav mättat fett 6,1 g
    • varav enkelomättat fett 5,0 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Protein 20,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Vitamin B12
56% DRI
Rik på
Zink
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kållappen tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Servera den varm i en gryta med potatis och grönsaker för en mättande måltid.
  • Hacka kållappen och blanda i en sallad med tomater, rödlök och en vinaigrette.
  • Toppa en pizza med strimlad kållapp, champinjoner och mozzarella för extra smak.
  • Grilla kållappen och servera med citron och färsk persilja som tillbehör.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kållappen i kylskåp, antingen i sitt skal eller skivad i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid kållappen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd helst färsk kållapp när det är möjligt.