Stekta järpar blandfärs

100 g järpar blandfärs stekta består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, jod och protein; och en bra källa till kalium, selen och niacin, men innehåller mycket mättat fett.

183,0 kcal
100 g
Kolhydrater
5,2 g / 100 g
Fett
11,9 g / 100 g
Protein
13,8 g / 100 g
  • Fett 11,9 g
    • varav mättat fett 5,6 g
    • varav enkelomättat fett 4,6 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 5,2 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 13,8 g
  • Fibrer 0,7 g
Rik på
Jod
42% DRI
Rik på
Zink
27% DRI
Rik på
Vitamin B12
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,2 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
0,7 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva järpar blandfärs stekta och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka och blanda i en sallad med färska grönsaker, avokado och citronjuice.
  • Strimla och använd som fyllning i tortillabröd tillsammans med salsa och gräddfil.
  • Toppa en varm bowl med ris, grönsaker och järpar blandfärs för en mättande måltid.
  • Servera kallskuret på en buffé med olika såser som kaviar, majonnäs eller pepparrot.

Förvaring & hållbarhet

Förvara järpar blandfärs stekta i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt kött eller tillaga det innan frysning.