Nöthjärta

100 g hjärta, nöt består av relativt lite kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, vitamin B12 och niacin; och en bra källa till kalium.

98,9 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
16,5 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Protein 16,5 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
63% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
48% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva hjärtat tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka hjärtat och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla hjärtat och använd det som fyllning i tacos tillsammans med avokado och lime.
  • Grilla hjärtat och servera varmt med en sås av vitlök, persilja och olivolja.
  • Toppa en bowl med ris, grönsaker och stekt hjärta för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara hjärtat i kylskåp i en lufttät burk för att bevara färskheten. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad mat svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser hjärtat, se till att använda det inom rimlig tid för bästa resultat.