Biff med bambuskott (tillagad på restaurang)

100 g gyta biff m. bambuskott tillagad på restaurang består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till fosfor, protein, niacin, zink och vitamin B12.

97,0 kcal
100 g
Kolhydrater
2,4 g / 100 g
Fett
5,8 g / 100 g
Protein
8,2 g / 100 g
  • Fett 5,8 g
    • varav mättat fett 0,9 g
    • varav enkelomättat fett 2,8 g
    • varav fleromättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 2,4 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 8,2 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Zink
11% DRI
Rik på
Vitamin B12
10% DRI
Rik på
Niacin (B3)
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,4 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gyta biff m. bambuskott och servera på en tallrik med färska grönsaker.
  • Toppa med soja, sesamfrön och finhackad gräslök för extra smak.
  • Servera i en wrap med sallad, avokado och chilimajonnäs för en fräsch lunch.
  • Blanda i en wok med broccoli, paprika och ingefära för en snabb middag.
  • Använd som fyllning i sushi tillsammans med avokado och gurka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gyta biff m. bambuskott i kylskåp i en lufttät behållare för att bevara smaken. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in den, tänk på att texturen kan påverkas negativt vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att undvika kondens.