Osso buco (kalvläggsgryta)

100 g gryta osso buco kalvläggsgryta består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin A, fosfor, protein, niacin och zink.

85,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,1 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
7,8 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 4,1 g
    • varav sockerarter 2,5 g
  • Protein 7,8 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Vitamin A (RE)
16% DRI
Rik på
Niacin (B3)
16% DRI
Rik på
Zink
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,1 g
Socker totalt
2,5 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm i djupa tallrikar för att behålla värmen.
  • Toppa med färsk persilja eller gräslök för extra smak och färg.
  • Skiva köttet i bitar och lägg det på en bädd av potatismos eller polenta.
  • Smaksätt med citronzest och svartpeppar för en fräsch touch.
  • Använd grytan som fyllning i tortillor eller som bas i en mättande bowl med grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara osso buco-grytan i en lufttät behållare i kylskåp. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du stänger den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser grytan, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot frostskador.