Lammgryta (med lök och tomat)

100 g gryta lamm m. lök tomat består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, jod, protein, vitamin C och niacin.

98,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,6 g / 100 g
Fett
4,8 g / 100 g
Protein
8,4 g / 100 g
  • Fett 4,8 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 3,6 g
    • varav sockerarter 2,6 g
  • Protein 8,4 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin B12
19% DRI
Rik på
Niacin (B3)
15% DRI
Rik på
Zink
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,6 g
Socker totalt
2,6 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm som huvudrätt tillsammans med kokt potatis eller ris.
  • Skiva lammköttet i tunna skivor och lägg på en macka med senap och inlagd lök för en smakrik smörgås.
  • Toppa grytan med färsk persilja eller gräslök för extra fräschör.
  • Använd grytan som bas i en sallad, tillsammans med gröna blad, tomater och fetaost.
  • Servera grytan i en bowl med quinoa, avokado och en skvätt citron för en modern twist.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grytan i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken. Låt den svalna snabbt efter tillagning innan du stänger den. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in grytan, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot frostskador.