Köttgryta (typ suqaar)

100 g gryta köttgryta typ suqaar består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C; och en bra källa till fosfor, vitamin A, jod, protein och niacin.

92,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,0 g / 100 g
Fett
5,3 g / 100 g
Protein
7,3 g / 100 g
  • Fett 5,3 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,8 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 3,0 g
    • varav sockerarter 2,4 g
  • Protein 7,3 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
21% DRI
Rik på
Zink
19% DRI
Rik på
Jod
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,0 g
Socker totalt
2,4 g
Kostfiber
1,2 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera köttgrytan varm i djupa tallrikar för en mättande måltid.
  • Skiva köttet och lägg det på en macka med senap och inlagd gurka för en smakrik lunch.
  • Toppa grytan med färsk persilja eller gräslök för extra fräschör.
  • Använd grytan som bas i en bowl tillsammans med ris, grönsaker och avokado.
  • Smaksätt med chili eller paprika för att ge rätten lite hetta.

Förvaring & hållbarhet

Förvara köttgrytan i en lufttät behållare i kylskåp för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt innan du stänger den. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser grytan, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot frostskador.