Kalops på älg

100 g gryta kalops älg består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till vitamin A, fosfor, protein, niacin och zink.

69,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,6 g / 100 g
Fett
2,2 g / 100 g
Protein
8,2 g / 100 g
  • Fett 2,2 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 3,6 g
    • varav sockerarter 1,6 g
  • Protein 8,2 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin B12
23% DRI
Rik på
Jod
23% DRI
Rik på
Vitamin A (RE)
19% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,6 g
Socker totalt
1,6 g
Kostfiber
0,8 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm tillsammans med potatis eller ris för en mättande måltid.
  • Skiva köttet i tunna bitar och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Toppa en sallad med kalops för extra smak och protein.
  • Använd grytan som fyllning i en wrap tillsammans med färska grönsaker och sås.
  • Gör en värmande ramen genom att tillsätta kalops i buljongen tillsammans med nudlar och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kalopsen i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt innan du ställer in den i kylskåpet. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in kalops, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda mot frostskador.