Gulaschgryta på nötkött

100 g gryta gulasch nöt består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin C och zink; och en bra källa till kalium, fosfor, jod och protein.

75,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,6 g / 100 g
Fett
2,8 g / 100 g
Protein
8,3 g / 100 g
  • Fett 2,8 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 3,6 g
    • varav sockerarter 3,0 g
  • Protein 8,3 g
  • Fibrer 0,9 g
Rik på
Zink
27% DRI
Rik på
Vitamin C
23% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,6 g
Socker totalt
3,0 g
Kostfiber
0,9 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera grytan varm, gärna tillsammans med ett gott bröd för att suga upp såsen.
  • Skiva köttet i tunna bitar och lägg det på en tallrik med en fräsch sallad för en lättare måltid.
  • Toppa med färsk persilja eller timjan för extra smak och färg.
  • Smaksätt med en klick senap eller kaviar för en intressant twist.
  • Använd grytan som fyllning i tortillabröd eller pitabröd för en mättande lunch.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gryta gulasch nöt i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Låt grytan svalna snabbt efter tillagning innan du stänger burken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser grytan, tänk på att texturen kan påverkas vid upptining. Använd alltid torra ytor vid hantering för att undvika fukt och kondens.