Griskassler, rå (biff/stek)

100 g griskassler, biff/stek, rå består av mycket kalorier; är rik på fosfor, selen, protein och niacin; och en bra källa till kalium och krom, men innehåller mycket mättat fett.

205,1 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
15,0 g / 100 g
Protein
17,9 g / 100 g
  • Fett 15,0 g
    • varav mättat fett 5,9 g
    • varav enkelomättat fett 6,5 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Protein 17,9 g
Rik på
Tiamin (B1)
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
35% DRI
Rik på
Selen
35% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva griskasslern i tunna skivor och servera på en macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Grilla griskasslern och toppa med en sås av dijonsenap, honung och färsk timjan.
  • Strimla köttet och använd det som fyllning i tortillawraps med avokado och salsa.
  • Servera griskasslern varm tillsammans med potatismos och rårörda lingon för en klassisk måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara griskasslern i kylskåp, helst i sin förpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna färskt kött när det är möjligt.