Grisbog

100 g grisbog består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

215,3 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
15,7 g / 100 g
Protein
18,8 g / 100 g
  • Fett 15,7 g
    • varav mättat fett 5,5 g
    • varav enkelomättat fett 7,0 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Protein 18,8 g
Rik på
Tiamin (B1)
81% DRI
Rik på
Niacin (B3)
38% DRI
Rik på
Selen
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva grisbogen tunt och servera på macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka grisbogen i tärningar och använd i en smakrik gryta med lök, morötter och kryddor.
  • Grilla eller stek grisbogen och servera varm med en fräsch sallad och citronklyftor.
  • Toppa en pizza med skivor av grisbog, tomatsås, champinjoner och riven ost för en läcker måltid.
  • Strimla grisbogen och använd i en asiatisk ramen med soja, ingefära och grönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara grisbogen i kylskåp i sin förpackning eller överför till en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagad grisbog svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk grisbog när det är möjligt.