Tillagad ytterfilé av gris

100 g gris ytterfilé tillagad består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och zink.

120,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
5,8 g / 100 g
Protein
17,0 g / 100 g
  • Fett 5,8 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,8 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Protein 17,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
49% DRI
Rik på
Fosfor
39% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva ytterfilén tunt och servera på en macka med senap och riven pepparrot.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla filén och använd den i en wok tillsammans med grönsaker som broccoli och paprika.
  • Toppa en varm bowl med ris, grönsaker och skivad ytterfilé för en mättande måltid.
  • Grilla filén och servera den med citronklyftor och färsk dill för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tillagad gris ytterfilé i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll köttet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Om du fryser in filén, tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd gärna plastfolie eller fryspåsar för att skydda den. Håll ytor torra för att motverka kondens.