Rå griskinka (innanlår)

100 g gris skinka innanlår rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, protein, selen och niacin; och en bra källa till kalium och zink.

100,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
20,8 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Protein 20,8 g
Rik på
Protein
Rik på
Tiamin (B1)
75% DRI
Rik på
Niacin (B3)
53% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skinkan tunt och lägg på en smörgås med senap och inlagd gurka för en klassisk macka.
  • Hacka skinkan och blanda i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla skinkan och använd som fyllning i en omelett tillsammans med ost och gräslök.
  • Servera varm skinka i klyftor med potatisgratäng och en krämig sås för en mustig middag.
  • Toppa en pizza med skivor av skinka, champinjoner och mozzarella för en smakrik rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skinkan i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid skinkan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färsk skinka när det är möjligt.