Grishjärta, rå

100 g gris hjärta rå består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, selen, protein, niacin och järn; och en bra källa till kalium.

119,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
5,9 g / 100 g
Protein
16,5 g / 100 g
  • Fett 5,9 g
    • varav mättat fett 1,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 2,0 g
  • Protein 16,5 g
Rik på
Vitamin B12
100% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
71% DRI
Rik på
Niacin (B3)
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva gris hjärta rå tunt och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka och blanda i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Tillaga som gryta med lök, morötter och kryddor för en mustig middag.
  • Grilla i skivor och toppa med färsk persilja och citron för en smakrik rätt.
  • Servera kallskuret på en buffé tillsammans med kaviar och hårdkokta ägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara gris hjärta rå i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll det åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt kött när du lagar mat.