Tillagad fläskkarré av gris (utan sky)

100 g gris fläskkarré tillagad u. sky består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein, selen, niacin och zink; och en bra källa till kalium, men innehåller mycket mättat fett.

224,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
17,1 g / 100 g
Protein
18,0 g / 100 g
  • Fett 17,1 g
    • varav mättat fett 6,9 g
    • varav enkelomättat fett 7,8 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Protein 18,0 g
Rik på
Tiamin (B1)
85% DRI
Rik på
Zink
35% DRI
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fläskkarrén i tunna bitar och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Strimla fläskkarrén och använd den som fyllning i tacos tillsammans med avokado och lime.
  • Grilla karrén och servera den varm med en sås av gräddfil, dill och citron.
  • Toppa en bowl med ris, grönsaker och skivor av fläskkarré för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fläskkarrén i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att undvika att den tar smak från andra livsmedel. Håll den borta från starkt doftande varor som lök eller fisk. Låt köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet för att förhindra bakterietillväxt. Håll ytor torra för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så om du fryser köttet, se till att det är väl inslaget för att bevara kvaliteten.