Stekt fläskkarré (skiva)

100 g gris fläskkarré skiva stekt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och selen; och en bra källa till kalium, magnesium och jod, men innehåller mycket mättat fett.

202,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
13,2 g / 100 g
Protein
21,0 g / 100 g
  • Fett 13,2 g
    • varav mättat fett 5,7 g
    • varav enkelomättat fett 5,4 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Protein 21,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Tiamin (B1)
68% DRI
Rik på
Niacin (B3)
41% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fläskkarrén i tunna bitar och servera på en varm macka med senap och inlagd gurka.
  • Hacka köttet och blanda det i en sallad med ruccola, körsbärstomater och balsamvinäger.
  • Toppa en pizza med skivor av stekt fläskkarré, mozzarella och färsk basilika.
  • Strimla köttet och lägg det i en ramen tillsammans med soja, sesamolja och grönsaker.
  • Servera kallskuret på en plocktallrik med oliver, ostar och kex för en festlig buffé.

Förvaring & hållbarhet

Förvara stekt fläskkarré i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll köttet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid köttet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt kött eller tillaga det innan du fryser in rester.