Rått grisbacon

100 g gris bacon rå består av mycket kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, selen, niacin och zink, men innehåller mycket mättat fett.

344,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,0 g / 100 g
Fett
32,8 g / 100 g
Protein
13,4 g / 100 g
  • Fett 32,8 g
    • varav mättat fett 13,7 g
    • varav enkelomättat fett 14,8 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Protein 13,4 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin B12
37% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
34% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva baconet tunt och stek det knaprigt för att använda som topping på hamburgare.
  • Halvera och grilla baconbitar för att servera i en sallad med avokado och tomater.
  • Strimla baconet och fräs det tillsammans med lök och vitlök som bas i en pastarätt.
  • Toppa en pizza med bacon, champinjoner och mozzarella för extra smak.
  • Servera baconet kallt i skivor på en macka med senap och inlagd gurka.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rått bacon i kylskåp, helst i sin originalförpackning eller i en lufttät burk för att undvika luktupptag. Håll baconet borta från starkt doftande livsmedel. Låt alltid tillagat bacon svalna snabbt innan du lägger det i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt bacon när möjligt.