Tillagad blodkorv (blodpudding)

100 g blodpudding blodkorv tillagad består av mycket kalorier; är rik på järn; och en bra källa till kalium, fosfor, protein, selen och fibrer.

218,0 kcal
100 g
Kolhydrater
23,0 g / 100 g
Fett
9,4 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 9,4 g
    • varav mättat fett 2,3 g
    • varav enkelomättat fett 4,8 g
    • varav fleromättat fett 1,7 g
  • Kolhydrater 23,0 g
    • varav sockerarter 5,5 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 3,2 g
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI
Rik på
Selen
12% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
23,0 g
Socker totalt
5,5 g
Kostfiber
3,2 g
– varav sackaros
4,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodpuddingen och stek den gyllenbrun för en smakrik frukost.
  • Servera varm med lingonsylt och en klick gräddfil för en klassisk rätt.
  • Toppa med färsk hackad persilja eller gräslök för extra fräschör.
  • Hacka blodpuddingen i tärningar och blanda i en sallad med äpple och valnötter.
  • Använd som pålägg på mackor, gärna med senap eller kaviar som smaksättning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodpuddingen i kylskåp, antingen i sitt skal eller i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid blodpuddingen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färsk blodpudding när det är möjligt.