Blodbröd (paltbröd, fryst)

100 g blodbröd paltbröd frysvara består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och järn; och en bra källa till kalium, fibrer och niacin, men innehåller mycket socker.

286,0 kcal
100 g
Kolhydrater
47,8 g / 100 g
Fett
2,8 g / 100 g
Protein
14,4 g / 100 g
  • Fett 2,8 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 47,8 g
    • varav sockerarter 28,2 g
  • Protein 14,4 g
  • Fibrer 4,7 g
Rik på
Järn
87% DRI
Rik på
Fosfor
34% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
30% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
47,8 g
Socker totalt
28,2 g
Kostfiber
4,7 g
– varav sackaros
18,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva blodbrödet i tunna skivor och servera på en smörgås med senap och inlagd gurka.
  • Hacka brödet i bitar och blanda i en sallad med rödlök, tomater och färsk dill.
  • Strimla blodbrödet och använd som fyllning i en wrap tillsammans med grönsaker och majonnäs.
  • Toppa en varm skål med ramen med skivor av blodbröd för extra smak och textur.
  • Servera kallt som del av en picknick, gärna tillsammans med kaviar och hårdkokta ägg.

Förvaring & hållbarhet

Förvara blodbrödet i sin förpackning eller lägg det i en lufttät burk för att bevara färskheten. Placera det i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll brödet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt brödet svalna snabbt efter tillagning innan du lägger det i kylskåpet. Håll brödet på torra ytor för att undvika fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så om du fryser brödet, se till att det är väl inslaget.