Vitkål

100 g vitkål, huvudkål består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin K och vitamin C; och en bra källa till kalium, vatten, folat och selen. Vitkål, huvudkål består till 91,1% av vatten.

31,4 kcal
100 g
Kolhydrater
5,0 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 5,0 g
    • varav sockerarter 4,8 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 2,5 g
Rik på
Vitamin K
80% DRI
Rik på
Vitamin C
46% DRI
Rik på
Selen
18% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
5,0 g
Socker totalt
4,8 g
Stärkelse
0,2 g
Kostfiber
2,5 g
– varav glukos
2,5 g
– varav fruktos
2,0 g
– varav sackaros
0,3 g
– varav maltos
0,0 g
– varav galaktos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vitkålen tunt och använd den som bas i en fräsch sallad.
  • Strimla vitkål och blanda med morötter och en dressing av majonnäs och senap för en klassisk coleslaw.
  • Halvera vitkålen och grilla den för att få en rökig smak, servera med citron och olivolja.
  • Toppa en varm ramen med hackad vitkål för extra crunch och färg.
  • Använd vitkål som fyllning i tacos tillsammans med avokado, lime och koriander.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vitkålen i kylskåp, helst i sin hela form för att bevara fukt. Om du har skurit den, lägg bitarna i en lufttät burk. Håll vitkålen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade rester svalna snabbt innan de placeras i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk vitkål när det är möjligt.