Vild rucola (sandsenap)

100 g vild rucola, sandsenap består av relativt lite kalorier; är rik på kalcium, vitamin K och folat; och en bra källa till kalium, vitamin A och vatten. Vild rucola, sandsenap består till 91,7% av vatten.

27,7 kcal
100 g
Kolhydrater
2,0 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
2,6 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 2,0 g
    • varav sockerarter 2,0 g
  • Protein 2,6 g
  • Fibrer 1,6 g
Rik på
Vitamin K
100% DRI
Rik på
Folat
32% DRI
Rik på
Kalcium
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,0 g
Socker totalt
2,0 g
Kostfiber
1,6 g
– varav glukos
0,7 g
– varav fruktos
0,7 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vild rucola sandsenap och lägg på mackor med cream cheese och skivad rökt lax.
  • Toppa en sallad med färsk vild rucola, körsbärstomater och fetaost för extra smak.
  • Strö över rucola i en bowl med quinoa, avokado och grillade grönsaker.
  • Servera vild rucola som ett fräscht tillbehör till pasta med pesto och parmesan.
  • Hacka rucolan och blanda i en dressing med citron, olivolja och senap för en smakrik sås.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vild rucola i kylskåp, gärna i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt rucolan svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka fukt och kondens. Frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk rucola när det är möjligt.