Vattenkrasse

100 g vattenkrasse består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, kalcium, vitamin A, vatten, fosfor och folat. Vattenkrasse består till 94,8% av vatten.

15,0 kcal
100 g
Kolhydrater
0,5 g / 100 g
Fett
0,3 g / 100 g
Protein
1,9 g / 100 g
  • Fett 0,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 0,5 g
  • Protein 1,9 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Vitamin A (RE)
17% DRI
Rik på
Kalcium
17% DRI
Rik på
Folat
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
0,5 g
Kostfiber
1,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vattenkrassen och lägg den på mackor med smör och kaviar.
  • Toppa sallader med färsk vattenkrasse för extra krispighet och smak.
  • Servera vattenkrasse i en bowl med quinoa, avokado och sesamfrön.
  • Hacka vattenkrasse och blanda den i en dressing med citron, olivolja och peppar.
  • Använd vattenkrasse som garnityr på varma rätter, som ramen eller soppor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vattenkrassen i kylskåp, antingen i sin förpackning eller i en lufttät burk för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade rätter med vattenkrasse svalna snabbt innan du placerar dem i kylskåpet. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd färsk vattenkrasse när det är möjligt.