Gröna syltade tomater

100 g tomater gröna syltade består av relativt lite kalorier; är rik på vitamin B6; och en bra källa till kalium och vitamin C.

86,0 kcal
100 g
Kolhydrater
18,6 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
1,2 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 18,6 g
    • varav sockerarter 19,5 g
  • Protein 1,2 g
  • Fibrer 2,0 g
Rik på
Vitamin B6
36% DRI
Rik på
Vitamin C
15% DRI
Rik på
Vitamin E
6% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,6 g
Socker totalt
19,5 g
Kostfiber
2,0 g
– varav sackaros
16,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tomaterna och lägg dem på en macka med färskost och dill.
  • Toppa en sallad med halverade tomater, fetaost och olivolja för extra smak.
  • Servera tomaterna som tillbehör till grillat kött eller fisk för en fräsch kontrast.
  • Hacka tomaterna och blanda med rödlök, koriander och limejuice för en smakrik salsa.
  • Använd tomaterna i en bowl med quinoa, avokado och tahinisås för en mättande rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tomaterna i kylskåp i en lufttät burk efter att de har öppnats. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tomaterna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåp. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd dem helst färska eller inlagda.