Soltorkad tomat i olja

100 g tomat, soltorkad, i olja består av mycket kalorier; är rik på kalium, vitamin C, magnesium och vitamin K; och en bra källa till fosfor och fibrer.

227,4 kcal
100 g
Kolhydrater
17,5 g / 100 g
Fett
14,1 g / 100 g
Protein
5,1 g / 100 g
  • Fett 14,1 g
    • varav mättat fett 1,9 g
    • varav enkelomättat fett 8,7 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 17,5 g
    • varav sockerarter 17,5 g
  • Protein 5,1 g
  • Fibrer 5,8 g
Rik på
Vitamin C
100% DRI
Rik på
Vitamin K
57% DRI
Rik på
Kalium
45% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
17,5 g
Socker totalt
17,5 g
Kostfiber
5,8 g
– varav glukos
6,7 g
– varav fruktos
10,5 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva soltorkade tomater och lägg dem på en macka med färskost och basilika.
  • Toppa en sallad med hackade soltorkade tomater, fetaost och oliver för extra smak.
  • Strö soltorkade tomater över en pastarätt tillsammans med parmesan och svartpeppar.
  • Blanda i soltorkade tomater i en bowl med quinoa, avokado och spenat för en mättande måltid.
  • Servera som tillbehör till grillat kött eller fisk för att ge rätten en fyllig smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad burk med soltorkade tomater i kylskåp, gärna i en lufttät behållare för att bevara smaken. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tomaterna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska eller konserverade om möjligt.