Krossade tomater (med lag, konserv)

100 g tomat krossad konserv. m. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vatten, folat, vitamin C, vitamin E och vitamin B6. Tomat krossad konserv. m. lag består till 93,4% av vatten.

22,0 kcal
100 g
Kolhydrater
3,7 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
0,8 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 3,7 g
    • varav sockerarter 3,6 g
  • Protein 0,8 g
  • Fibrer 1,2 g
Rik på
Vitamin C
19% DRI
Rik på
Vitamin E
14% DRI
Rik på
Folat
9% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
3,7 g
Socker totalt
3,6 g
Kostfiber
1,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tomaten och använd den som pålägg på mackor tillsammans med färsk basilika och mozzarella.
  • Toppa en sallad med krossade tomater, rödlök, olivolja och en nypa salt för extra smak.
  • Servera tomatkrossen varm i en pastasås med vitlök, oregano och chili flakes.
  • Blanda in krossade tomater i en gryta med bönor, paprika och spiskummin för en mustig smak.
  • Använd tomatkrossen som bas i en pizza eller flatbread, toppa med färska örter och ost innan gräddning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konservburk med krossade tomater i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll burken väl försluten för att undvika luktupptag från andra livsmedel. Låt alltid tomaterna svalna snabbt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd gärna krossade tomater inom kort tid efter öppning för bästa resultat.