Hela tomater i lag (konserverade)

100 g tomat hel konserv. m. lag består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vatten, vitamin C, vitamin E, tiamin och vitamin B6. Tomat hel konserv. m. lag består till 92,9% av vatten.

25,0 kcal
100 g
Kolhydrater
4,4 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,1 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 4,4 g
    • varav sockerarter 3,8 g
  • Protein 1,1 g
  • Fibrer 0,8 g
Rik på
Vitamin C
14% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
12% DRI
Rik på
Vitamin E
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
4,4 g
Socker totalt
3,8 g
Kostfiber
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tomaterna och lägg dem på en macka med färskost och dill.
  • Hacka tomaterna och blanda i en sallad med gurka, rödlök och citronjuice.
  • Servera tomaterna varma i en pastarätt med vitlök, basilika och parmesan.
  • Toppa en pizza med skivade tomater, mozzarella och oregano innan gräddning.
  • Gör en smakrik salsa genom att blanda hackade tomater med lök, koriander och lime.

Förvaring & hållbarhet

Förvara öppnad konserv i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken. Håll tomaterna borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade tomater svalna snabbt innan du placerar dem i kylskåpet. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd frysta tomater i grytor eller såser där konsistensen inte är lika viktig.