Kremlasopp (svamp)

100 g svamp, sopp, kremla består av relativt lite kalorier; är rik på selen; och en bra källa till kalium, vatten, fosfor, folat och krom. Svamp, sopp, kremla består till 93% av vatten.

32,1 kcal
100 g
Kolhydrater
2,9 g / 100 g
Fett
0,5 g / 100 g
Protein
3,0 g / 100 g
  • Fett 0,5 g
    • varav mättat fett 0,0 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,1 g
  • Kolhydrater 2,9 g
    • varav sockerarter 2,0 g
  • Protein 3,0 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Vitamin D
44% DRI
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
29% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
2,9 g
Socker totalt
2,0 g
Stärkelse
0,9 g
Kostfiber
1,9 g
– varav glukos
1,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva svampen och lägg den på en smörgås med färskost och dill.
  • Fräs svampen i lite olja och servera som tillbehör till kött eller fisk.
  • Hacka svampen och blanda den i en sallad med ruccola, citron och olivolja.
  • Toppa en pasta med stekt svamp, vitlök och persilja för extra smak.
  • Gör en svampsoppa med grädde, lök och timjan för en värmande rätt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara svampen i kylskåp, helst i en papperspåse för att undvika fukt. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt svampen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Håll ytor torra för att förhindra kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk svamp när det är möjligt.